Craiova. Directorii de la taxe și urbanism, demiși pentru că nu mai corespund cerințelor postului (PSD)…

Trei directori din Primăria Craiova, dar nu numai, au fost demiși în ultimele zile, după ce niște evaluatori au decretat că aceștia nu mai corespund posturilor pe care le ocupă. Nu știm deocamdată ce firmă specializată a fost desemnată de primărie să verifice activitatea funcționarilor proprii, cu angajați doldora de profesionalism în jurisprudență, administrarea și gestionarea datelor cu regim special, finanțe, administrație publică, urbanism, comunicare ș.a.m.d. 
Astfel, șefa Direcției Taxe și Impozite Craiova, Elena Bonescu, directorul executiv adjunct de la același compartiment, Claudia Udrescu, precum și arhitectul-șef al municipiului – funcție asimilată celei de director al departamentului de urbanism, Gabriela Miereanu, au primit calificativul nesatisfăcător. 
Până la publicarea analizei auditorilor, pare doar că Olguța Vasilescu s-a descotorosit de oamenii care au rezolvat cele mai delicate afaceri ale PSD în Craiova, numai dacă ar fi să amintim încasarea facturilor în numele și în favoarea uni firme private prin sistemul public de taxare și impozitare, finanțat exclusiv din banii craiovenilor – vezi cazul IRIDEX, autorizarea mai multor construcții în condiții cel puțin dubioase, ”dispariția” a peste 700 de hectare de teren din intravilanul Craiovei, înțelegerea ”transport versus autorizații” în cazul Bacriz și altele.

Au mai fost demiși șefa Serviciului Urbanism, Mihaela Ene, dar și alți funcționari din direcție. Potrivit unui oficial al municipalității, încă nu au fost numiți noii directori.
Cu o lună în urmă, un alt director, de la Implementare Proiecte Europene, Nelu Pîrvu, fusese demis cu câteva zile înainte de termenul procesului în care Primăria Craiova este acuzată de deturnare de fonduri, în locul său fiind instalată Adriana Motocu, fostă șefă a Direcției Servicii Publice pe vremea administrației Solomon.
Acuma, nu că unii nu ar fi trebuit să plece din alte motive, dar, după zece ani de prestație pentru clanul Manda-Vasilescu…
Asupra tuturor acestora vom reveni în scurtă vreme, într-un serial cu informații în exclusivitate din ultimul deceniu de bolșevism la Craiova.