Teasc. Primul contract de finanțare din 2023 – proiectul ”verde” pentru realizarea pistelor de biciclete

Peste 21 de miliarde de lei vechi au intrat în vistieria comunei doljene Teasc chiar la început de an, când primarul localității, Marin Nițu, a semnat, la sediul Direcției Generale de Implementare PNNR (Programul Național de Redresare și Reziliență), contractul de finanțare pentru realizarea pistelor de biciclete și pentru vehicule ușoare.
    ”Este un început, o parte dintr-un proiect amplu prin care dorim să modernizăm toate arterele de circulație la standarde europene, să răspundă oricăror cerințe de trafic, de reducere a poluării, de confort pentru toate categoriile de utilizatori”, a spus primarul Marin Nițu.
      Concret, acest proiect vizează realizarea unor piste speciale pentru biciclete și alte vehicule ușoare, pe ambele părți ale carosabilului – zone delimitate, fără obstacole -, pe străzile Mihai Viteazul și Eroilor, din Secui, care vor fi reabilitate tot prin proiecte PNRR.
      În scurt timp va fi lansată și licitația pentru execuție.
Primăria Teasc are în portofoliu și alte proiecte inedite în materie de ”transport verde”, cum ar fi achiziționarea unui microbuz electric pentru elevi și amplasarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *