Posibil doar în Craiova: vii din bulevard, dai prioritate ieșirii din parcare!

Primăria Craiova nu încetează să uimească prin incompetență. Nu că te-ai aștepta neapărat la altceva, atâta timp cât gașca Olguței Vasilescu ține/angajează pe funcții plătite din banii craiovenilor tot soiul de specimene supuse PSD – ba chiar inventează, prin unele instituții, posturi în afara organigramei, pentru a-și plăti în plus diverși libidinoși, dar asta ține deja de literatura tehnică, a penalului.
Astăzi revenim la traficul rutier. Aparent, este inutil să mai încerci să cataloghezi sistematizarea circulației în Bănie – pariu pierdut de administrația PSD din ultimii 9 ani, însă, cum spuneam la începutul textului, primăria se autodepășește.
La una dintre intrările în cartierul Craiovița din Bulevardul Dacia, pe strada Ion Anestin, la doar câțiva metri după încadrarea pe strada principală, în dreapta apare un indicator de STOP! Ca și când te-ai intersecta deja cu un alt bulevard, de și mai mare grad de trafic rutier… NU! Este intrarea/ieșirea din parcare! La fel, la ieșirea din cartier, în bulevard, pe aceeași stradă întâlnești, la intersecția cu parcarea, semnul CEDEAZĂ TRECEREA.

Pe lângă faptul că acest tip de dirijare sfidează logica și regulamentele cunoscute, chiar dacă nu s-ar ține cont de asta respectarea priorității inverse inventate în Primăria Craiova este aproape imposibilă, dat fiind că șoferul care vine din bulevard observă – dacă-l observă – prea târziu semnul STOP, nu are posibilitatea de a se asigura și, de ce nu, plecând de la considerentul că nu e atât de înapoiat precum cel care a decis amplasarea stâlpului acolo va avea nevoie de timp să se autoconvingă că, da, vine din bulevard, dar trebuie să oprească pentru a-i da prioritate celui care iese din parcare!
Am căutat prin toată parcarea niște semne de restricție a vitezei, în ideea că, dacă tot dai prioritate traficului din parcare în fața celui de pe artera de circulație principală, măcar le pui în vedere conducătorilor că rulează, totuși, într-o parcare. Evident, nu am găsit nimic.
Locuitorii din zonă ne-au povestit că au avut loc mai multe accidente în această intersecție și că au sesizat primăria cu multă vreme în urmă că regimul priorităților este anormal, însă fără rezultat.