Excelența în administrație, acasă, la Brădești

Cel mai bun primar al unei comune din România, în urmă cu 10 ani, primul primar de localitate cu acest statut din Oltenia, un an mai târziu – sunt titulaturile de recunoaștere a capacității de administrator a edilului comunei doljene Brădești, Ion Răcăreanu.
Care, mai ieri, a primit și distincția pentru excelență în administrație, în cadrul evenimentului anual Premiile „10 pentru Oltenia”, organizat de Academia Internaţională „Mihai Eminescu”, alături de alte personalități care s-au evidențiat în 2022, în mai multe domenii de activitate.
Istoria modernă a Brădeștiului se confundă, de altfel, cu prestația de administrator a lui Ion Răcăreanu din ultimele două decenii, perioadă în care localitatea s-a transformat radical, devenind o mostră a înseși excelenței.
„Lucrez de 33 de ani în administraţia publică locală şi de 22 ani conduc comuna Brădeşti. Comunitatea, pentru un om care este ales să o reprezinte, este totul”, au fost câteva dintre cuvintele adresate de primar auditoriului, în fapt, esența implicării care ar trebui înțeleasă de orice politician cu pretenția de a conduce destinele unei comunități.
”Pe orice cale, prin orice posibilitate, încerc mereu să ajut comunitatea mea. A ajuta necondiţionat, cu dragoste, înseamnă să fii om. Eu ştiu doar că iubesc oamenii, îi respect. Îmi doresc să fiu sănătos ca să mai pot. Sunt foarte emoţionat şi onorat. Vă doresc tuturor Sărbători Fericite, sănătate şi să ne vedem cu bine! Mulţumesc!”, a mai spus primarul Ion Răcăreanu.