Craiova. RAADPFL împarte banii publici pe sau pe sub masă?

Sub titlul Putregaiul din regiile subordonate Primăriei Craiova. Astăzi, despre RAADPFL, Jurnalul Olteniei prezintă astăzi, în mare, situația financiară a instituției păstorite de administrația PSD din Craiova, precum și câteva achiziții cel puțin suspecte ale instituției. „Din analiza situaţiilor financiare prezentate, rezultă că societatea (Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ de stat – n.r.) a realizat în anul 2020 venituri totale în valoare de 42.031.766 de lei, iar cheltuielile aferente anului 2020 au fost de 43.738.493 de lei, înregistrând o pierdere de 1.706.727 lei”, se arată în raportul pe care RAADPFL l-a înaintat către Primăria Craiova, arată Jurnalul Olteniei. Am îndoieli mari că acestea sunt cifrele reale, adică doar 17 miliarde de lei vechi pierdere, dar, în fine… Oricum, nimic surprinzător la oamenii Olguței Vasilescu, plantați la țâța vacii bugetare.
Revenind la partea mai interesantă, aflăm că au fost închiriate utilaje de 12 miliarde de lei vechi și cumpărate nisip și pietriș de 28 de miliarde de lei vechi, în ultimul an, dintre care numai pentru stropitori au fost plătite 3,2 miliarde de lei vechi. Chirie, reamintim, nu achiziție de utilaj! Cât depsre pietriș, să-mi demonstreze mie Costică ”Semafor”, de exemplu, cu vilă de lux dintr-o cârpitură a RAADPFL, că, pus pe o stradă deja plină cu pietriș, mai poate fi diferențiat ca volum și cantitate de pietrișul existent, aruncat acolo din an în an.
OK, e ață albă cât cuprinde, dar, până la măsurare, ce nu știe publicul și, probabil, nici Jurnalul Olteniei, este că în RAADPFL au fost semnate niște ordine de deplasare – adică, dacă tot o facem, s-o facem cu semnalizare – pentru un anumit director, fix către firmele de la care urma să fie achiziționate produsele de mai sus și fix cu câteva zile înainte de anunțarea câștigătorilor licitațiilor. Care, oricum, nu puteau fi alții, că doar firmele ”vizitate” au participat.
Nu că e mișto?
Revenim

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *