Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj: ”Proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj intră în linie dreaptă!”

Drumul de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj prinde contur! Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a mai făcut un pas spre realizarea acestui obiectiv! 
Dacă pe drumul expres Craiova-Târgu-Jiu, din care face parte și lotul Craiova-Filiași, se lucrează deja, pentru șoseaua de mare viteză Filiași-Lugoj se arată un interes major. Compania de Drumuri a primit 28 de oferte pentru proiectarea drumului. Astăzi, până la termenul limită, au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. Șoseaua va avea o lungime de aproximativ 230 de km și este împărțită în 4 loturi, pentru eficientizarea contractelor de proiectare și execuție. 
Pentru fiecare dintre cele patru loturi, sunt termene rezonabile, cuprinse între 18 și 26 de luni. Pentru Lotul 1, între Filiași și Drobeta Turnu Severin, cu o lungime de aproximativ 70 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 28,19 milioane de lei fără TVA, vorbim de un termen de 18 luni.
Lotul 2, cel cuprins între Drobeta Turnu Severin și Domașnea, cu o lungime de aproximativ 65 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 47,79 milioane de lei fără TVA, are un termen de 26 de luni. Lotul 3, dintre Domașnea și Caransebeș, are o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 25,38 milioane de lei fără TVA. Pentru acest tronson, termenul pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 22 de luni.
Lotul 4, Caransebeș-Lugoj, are o lungime de aproximativ 50 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 18,79 milioane de lei, fără TVA, cu un termen de 18 luni, a explicat președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.