Craiova. Cât îi vor costa pe absolvenți banchetele de sorginte PSD

Absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a din colegiile și școlile craiovene celebrează, în fiecare an, încheierea ciclului școlar printr-un banchet. Astfel de petreceri sunt organizate, în proporție de peste 80%, de asociați ai Olguței Vasilescu, primarul Craiovei și șefa bănuților care ajung la aceste școli. Iar afacerea ține, pentru că puține conduceri ale unităților de învățământ din Bănie au tupeul de a-i refuza pe protejații PSD. Iar părinții plătesc, pentru că, dacă așa zic domnii profesori, înseamnă că așa trebuie.
Așa că dascălii sunt informați încă de pe acum ce trebuie să întreprindă pentru 2023, ca să fie bine, să nu fie rău…
Așadar, 310 lei de copil absolvent de ciclu gimnazial sau liceal ar trebui să plătească un părinte pentru ca elevul să aibă acces la o petrecere cu tot tacâmul: meniu, fotograf, cameră de filmat, diverși DJ, muzică, mașină de fum, invitații pentru profesori, covor roșu, hostese la primire etc.. Minim 160 de copii este condiția de participare pentru organizarea unui banchet în condițiile de mai sus, din banii încasați urmând a fi suportate și câteva zeci de meniuri pentru profesori.
Cum în clasele terminale de la colegiile și școlile de prestigiu din Craiova sunt mult mai mulți absolvenți decât minimul din oferte, rezultă că, pe unitate, ar avea loc două mega-chermeze, cu minim 320 de elevi plătitori, plus însoțitorii pentru care se percepe o taxă de 290 de lei de persoană. Ori 10 unități de învățământ – pot fi mult mai multe – rezultă că părinții absolvenților ar plăti în total 992.000 de lei, adică 10 miliarde de lei vechi: 320x310x10
Să vedem care sunt cheltuielile în cazul unui banchet susținut în condiții decente.
Un meniu complet – 100 – 110 lei/persoană;
Foto: 10 lei/persoană;
Cameraman: 10 lei/persoană;
DJ: 10 lei/persoană.
Alte cheltuieli: 70 lei/persoană.
Total banchet: 200 lei/persoană x 320 x 10 = 640.000 lei
Trăgând linie, rezultă o diferență totală de 352.000 de lei, adică peste 71.000 de euro, obținuți într-o lună și jumătate, perioadă în care, de obicei, se consumă toate banchetele de absolvire anuale.
N-o mai fi bine…