Craiova. Olguța vrea primărie în regim de lucru ”temporar”

Primăria Craiovea lucrează de aproape un an în regim de lucru ”temporar” și pare că această situație îi convine de minune Olguței Vasilescu. Deși campania de destructurare a unor direcții și servicii declanșată de primar s-a încheiat în primăvara anului trecut, când au zburat directori și capi de compartimente, noul Mărțișor găsește administrația tot cu poalele-n cap: 12 posturi de conducere ”eliberate” anul trecut rămân ocupate temporar cel puțin până la sfârșitul lunii martie. Pe scurt, patru directori și mai mulți șefi de compartimente erau maziliți în 2022, după ce primeau calificative de nesatisfăcător sau pe aproape, cu excepția unuia, care a refuzat să semneze un anumit tip de documentație.
Săptămâna trecută, după mai multe sesizări ale craiovenilor care nu mai au încredere că documentele solicitate la primărie și semnate la toate capitolele ”pentru” vor mai putea fi susținute juridic în cazul unor contestări, am încercat să aflăm câte posturi din aparatul Olguței Vasilescu mai sunt ocupate temporar. De fapt, nici nu era mult de cercetat: pe 28 decembrie 2022 primarul emitea 12 dispoziții de ”aprobare exercitare cu caracter temporar a funcției publice de conducere vacantă (…)”, cu valabilitate de 3 luni.
Și asta spune cam tot despre capacitățile de conducător ale Olguței Vasilescu, pe care, se pare, nimeni din sistemul controlat chiar de propriul partid, PSD, nu o mai recunoaște de șefă, nici măcar pe bani mulți…