30 de zile pentru deliberări în procesul penal al lui Claudiu Manda

Înalta Curte de Casație se află la stadiul ”în pronunțare”, în procesul penal în care șeful PSD Dolj, Claudiu Manda, ar trebui judecat pentru presupuse infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.
Pe 11 mai 2023 a fost amânată inițial pronunțarea, iar, după alte două amânări, termenul pentru deliberare a fost fixat la 12 iunie 2023.
Spunem ”ar trebui”, pentru că, în situația mult sperată de europarlamentarul Manda, în care, în cauză, ar interveni prescripția, ace
sta nu va mai fi judecat pe fond, ci absolvit pe excepție. Caz în care acuzele procurorilor, deși rămase fără efect juridic, nu vor mai putea fi combătute prin controlul instanței de fond.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus, în 2021, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Iulian-Claudiu Manda, la data faptei – 5 iunie 2015 – preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid, pentru folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Marius Nicolae Simcelescu, la data faptei directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.
Revenim