Nicolae Giugea, deputat PNL: ”Unii primari descoperă canciogul și lopata doar în prag de alegeri!”

Vă propun să organizăm alegeri locale pentru funcțiile de primari o dată la 3 luni. Cu siguranță că această propunere ar fi în beneficiul multor localități din România, inclusiv pentru municipiul Craiova. Cred că fiecare dintre dumneavoastră ați înțeles ironia propunerii mele, pentru că unii primari descoperă problemele comunității locale doar în prag de alegeri.
Avem primari care au muncit permanent în cei 4 ani de mandat și
primari care încearcă să păcălească electoratul cu mici spoieli de primăvară, doar ca să dea senzația că au făcut ceva pentru comunitate. De departe, campion la spoieli electorale este municipiul Craiova. Multă lume care vine în capitala Olteniei trece prin centru istoric al orașului și pleacă mai departe. Însă, Craiova nu-i făcută doar din centru și din strada pe care-i primăria. Cartierele mai periferice ale orașului par că nu au fost niciodată în atenția primarilor care s-au perindat pe la primăria orașului. Despre actualul primar, nici nu cred că și-a făcut cineva vreo iluzie că se va implica în problemele craiovenilor care locuiesc în cartierele de la marginea Craiovei.
Dar, acum,
înainte de alegeri, apar spoieli și prin aceste zone, lucrări de mântuială care e posibil să crape chiar a doua zi de după alegeri. De multe ori nici măcar spoieli nu se fac, ci doar promisiuni! Cel mai clar exemplu este cel al spitalului regional, care peste 2 ani ar fi trebuit să fie gata și să trateze pacienții, dar care este încă la stadiul de proiect pe hârtie, în timp ce autoritățile locale și cele guvernamentale fac evenimente festive și taie panglici la construirea unui gard improvizat sau la nivelatul pământului. Am încrederea că românii vor taxa prin vot pe cei care au generat o administrație locală de slabă calitate, care nu au făcut nimic bun un mandat întreg și s-au trezit înainte de alegeri. Optimismul meu provine din faptul că oamenii văd că orașe și comune conduse de primari PNL s-au dezvoltat puternic printr-o adminstrație de calitate și că se poate și la ei!
Vă mulțumesc,
Nicolae GIUGEA
Deputat PNL