Craiova. PNL, evaziv cu privire la posibila alianță la nivel local cu PSD: ”nu este prevăzut…”

Românii trec din nou printr-o perioadă în care se dovedește că procesul alegerilor înseamnă doar schimbarea ordinii la ciolan, sub nicio formă înlăturarea scursurilor, în speranța că ”alții” ar fura mai puțin!
Ceea ce era de așteptat încă din septembrie 2020, după rezultatul scrutinului, normal că s-a și întâmplat: cei votați în ideea de a nu mai lăsa noul comunism la putere s-au întors la… comunism, cu mici excepții, nesemnificative la nivel de act de guvernare.
Ce se întâmplă la Craiova, culmea, exact într-o perioadă în care părea că am putea asista la o rupere reală a liberalilor de pesedism?

Peneliștii spun că ”în acordul făcut la nivel național nu este prevăzută nicio alianță la nivel local (…)” și că rămân vigilenți, ca să amendeze derapajele administrației PSD din Bănie. „Vreau să le transmit craiovenilor faptul că, prin instalarea acestui guvern, condus de colegul nostru, Craiova are orizonturi, are un drum. Noi vom taxa, în continuare, orice derapaj la nivel local. În acordul făcut la nivel național nu este prevăzută nicio alianță la nivel local. Vom taxa orice derapaj și suntem de acord cu lucrurile benefice, chiar dacă sunt destul de puține, în interesul craiovenilor”, a declarat președintele PNL Craiova, Marian Vasile.
Ați prins-o? Nimeni, dar absolut nimeni, nu a declarat că NU dorește, că nu se dorește sau că este exclusă o alianță cu Olguța Vasilescu!
Sigur că, în politică, e posibil orice, iar ordinele trebuie executate mai cu sârg decât în miliție, dar nu cred câ și-ar fi pierdut careva gâtul dacă ar fi spus ce crede.
Ori poate și-o doresc cu toții?