Noua ”iubire” a Olguței Vasilescu – McDonald’s!

Pe măsură ce momentul înlocuirii lui Claudiu Manda la șefia PSD Dolj se apropie, pretendenții își dau arama pe față, arătând public că nu le-a păsat niciodată de alegători, ci doar de bunăstarea financiară a clanurilor politice neo-comuniste. Evident, cea mai expusă este chiar soția șefului PSD Dolj, primarul Olguța Vasilescu, care pierde teren, de la o zi, la alta, în fața noului staroste al găștii, Sorin ”Saxi” Manda, directorul Aeroportului Craiova.
Mai ieri, duduia care se văita anul trecut că nu-i poate ajuta pe craioveni pentru că nu-i dă guvernul liberal bani, și-a declarat public cea mai recentă ”dragoste” – McDonald’s. Pe scurt, firma care deține restaurantul a solicitat prelungirea contractului de asociere cu 25 de ani, pentru terenul de 2.000 de metri pătrați pe care l-a primit în centrul municipiului în 1996, contra unei cote de 1,5 la sută din veniturile raportate. Vasilescu a pus imediat pe masa consiliului proiectul, acceptând cererile partenerului fără negocieri pentru a aduce fonduri în bugetul local, ca și când ar fi venit de-acasă cu 2.000 de metri pătrați, nicidecum din patrimoniul craiovenilor. Bun, să zicem că nici asta n-ar mai fi surprins pe nimeni, însă nu aci s-a filmat telenovela.

În timpul ședinței în care trebuia aprobată asocierea, primarului i s-a aprins fitilul la primul semn de îndoială asupra corectitudinii și oportunității aprobării contractului în forma prezentată (apropo, și aici avem o problemă de legalitate, întrucât proiectul destinat consilierilor chemați să voteze nu este sută la sută lizibil), declarând: ”După ce ai făcut 25 de ani într-un fel să vii și să vrei să faci altfel…”. Pardon? Păi, tu, ca primar, grija cui o duci? A musafirului, că, vai, Doamne, se supără? Sau a veniturilor în bugetul din care spui că n-ai bani să suporți compensarea costurilor cu energia termică? Încurajată și de niște specimene din suită, Vasilescu a accentuat ”Ca să-i spunem ce (solicitantului McDonald’s – n.r.)? Știți ce, a funcționat 25 de ani foarte bine, până acum, pentru toată lumea, dar ne-am gândit noi să mai modificăm un pic, că poate s-ar putea să iasă mai prost decât așa”.
Pentru care ”toată lumea” a funcționat bine? Păi, poate vedem contractele de servicii sau de aiurea ale McDonald’s din 2013 – încoace și, eventual, de ce a renunțat firma deținătoare a brandului să achiziționeze terenul în acel an, deși se afla ”în plin proces de cumpărare a părții deținute de primărie”, după cum declara directorul general McDonald‘s România la acea vreme?
În fine, Olguța a punctat în ograda partidului, pentru că, nu-i așa, dragoste cu forța nu se poate, deci McDonald‘s România trebuie să răspundă afecțiunii primarului, dacă n-a făcut-o deja. 
Bătălia pentru locul de șef PSD nu e încheiată, însă, pentru că pe margine se mai antrenează vreo doi schelălăitori, iar Saxi Manda mărăie amenințător din umbra celor 100 de milioane de euro pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova…
Revenim