Craiova. Instanța a amânat pronunțarea în procesul ”Granitul”, pentru 29 noiembrie

Curtea de Apel București a amânat, ieri, pronunțarea în procesul în care Primăria Craiova a atacat actul de control prin care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a stabilit un prejudiciu de 2.319.060,64 lei +TVA în valoare de 556.574,52 lei în cazul derulării contractelor municipalității cu Asocierea SC Recon SA, SC Ramber România SRL (Seksui AA1/24/042014), SC TCIF SA, din 2013.
Potrivit documentului contestat, ”Au fost identificate indicii certe cu privire la prezentarea de declarații sau documente false, incorecte sau incomplete, care are ca efect deturnarea sau reținerea incorectă de fonduri din bugetul general al Comunității Europene sau din bugetele gestionate de Comunitățile Europene sau în numele acestora, respectiv însușirea necuvenită a sumei de 2.319.060,64 lei +TVA în valoare de 556.574,52”. Este vorba despre contractele în baza cărora au fost montate și plăcile de granit din centrul Craiovei.
Olguța Vasilescu a cerut desființarea actului de control la Tribunalul București, însă judecătorii au răspuns doleanței primăriței PSD ”în parte”, în sensul că au stabilit o altă dimensiune a prejudiciului, fără însă a desființa faptele în sine.
Motiv pentru care olguțienii (TM) au făcut recurs, în care Curtea de Apel București a amânat pronunțarea, joi, pentru data de 29 noiembrie 2022.
Revenim