Craiova. Consilierul Vasile mușcă din PSD! Olguța, fără replică

Scenă fără precedent în politica doljeană din ultimul deceniu: Olguța Vasilescu, primarul care a blocat social-economic Bănia, livrându-le craiovenilor doar circ (târguri/spectacole) și pâine (sărăcie), adică a prestat strict pentru gașca PSD – că banii din ”turism” sunt la discreția partidului, prin oamenii conectați la pârghiile administrative, nu în folosul contribuabilului -, a rămas fără cuvinte, public, într-o ședință a Consiliului Local Municipal Craiova, atunci când consilierul PNL Marian Vasile i-a sugerat să proiecteze ”eficiența” sistemului bugetar prin desființarea directorilor PSD inutili și cu sute de milioane salariu. Tot din bani publici, evident…
”… haideți să terminăm cu protipendada PSD din toate instituțiile subordonate Primăriei Craiova, pentru că toți cei care au funcții mari pe la PSD sunt și directori sau directorași în regii, de la RAADPFL până la RAT și până unde vreți! Ați scos de pe ordinea de zi organigrama RAADPFL, păi acolo sunt patru directori. Avem un director la Sala Polivalentă peste 20 de oameni. Tot din boierimea PSD face parte. Avem la SC Piețe și Târguri, la 100 de angajați, 4 directori. Dacă vrem să eficientizăm, haideți să ne uităm către directorii și directorașii cu funcție în PSD care au salarii obscene de la administrația publică locală și la cheltuielile pe care le facem – PT-uri, ne răzgândim… Dacă vreți eficiență economică, haideți s-o facem cum trebuie! Nu cu niște oameni amărâți care să rămână în pragul Sărbătorilor pe drumuri! Ce să facă, să meargă cu colindul pe la boierimea PSD din oraș, să primească portocale și nuci ca să ducă acasă?”, a reacționat Marian Vasile la intenția aparatului Olguța Vasilescu – PSD de a ”reorganiza” niște instituții de cultură din subordinea CLM Craiova.
P.S. În ceea ce privește desființarea, comasarea și alte noțiuni utilizate aiuristic de primăriță, probabil la sugestia specialiștilor din subordine – prin a căror concediere ar rezolva curat și eficient problema reducerii cheltuielilor bugetare -, îi aducem la cunoștință fătucii în ale legislației că o hotărâre veche și nemodificată de ”ordonanța austerității” spune că poate fi asigurată finanțarea cheltuielilor de capital și de funcționare ale ”instituțiilor artistice profesioniste de spectacole și concerte, precum și ale formațiilor și ansamblurilor artistice profesioniste de muzică și dansuri populare, organizate ca instituții publice”, precum și ale ”caselor de cultură” și ale ”căminelor culturale”, inclusiv din fonduri extrabugetare! Păi, la atâta bănet cât vine din târgurile de Paște și de Crăciun, n-ar putea lăsa PSD câțiva bănuți și pentru salariile amărâților, așa, sub formă de ”extrabugetare”?
Revenim